李卫胜

Weisheng Li

集成电路学院

准聘副教授,特聘研究员,博士生导师,国家级青年人才

本科毕业于南昌大学(2012-2016),博士毕业于南京大学(2016-2021)。曾在南京大学从事博士后研究工作。近五年发表高水平学术论文30余篇,其中以第一/共一/通讯作者身份发表Nature 2篇,Nature Electronics 2篇,Nature Nanotechnology 1篇,IEEE IEDM 1篇等。5篇论文入选ESI高被引/热点论文,论文总引用1700余次,相关成果两次入选中国半导体十大研究进展。

主要研究方向为高性能低功耗二维半导体器件和集成。

邮箱:wsli@nju.edu.cn。欢迎有志之士加入。

英文简介

Weisheng Li is an Associate Professor and Distinguished Researcher at the School of Integrated Circuits, Nanjing University. He received his bachelor's degree from Nanchang University (2012-2016) and completed his Ph.D. at Nanjing University (2016-2021). After his Ph.D., he continued his academic journey with postdoctoral research at the same institution. In the past five years, he has authored more than 30 publications in prestigious journals such as Nature, Nature Nanotechnology, Nature Electronics, and the International Electron Devices Meeting (IEDM). His main research interests are high performance, low power 2D semiconductor devices and their integration technologies.